Klaverke Bier wint met weibok eerste wedstrijd 'Nederlands Nieuwe'

Het Friese brouwcollectief Klaverke Bier heeft met Weibok de eerste wedstrijd ‘Nederlands Nieuwe’ gewonnen. Een zeskoppige jury verkoos Weibok boven een grote diversiteit aan andere inzendingen. Daarbij waren zowel de kwaliteit van het bier, als het verhaal achter het bier van belang.

De wedstrijd is uitgeschreven door het BIERburo. De uitdaging was een Nederlands Nieuwe te brouwen, een lokaal bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. Dat kan zijn door gebruik van lokale ingrediënten, lokale bereidingswijze of door samenwerking met partijen uit de buurt.

Weibok is een meibok gebrouwen met geitenwei. Het bier is door Klaverke Bier ontwikkeld op verzoek van geitenkaasmakerij De Molkerei uit Sint Annaparochie die de wei graag wil hergebruiken met het oog op een ‘circulaire kaasproductie’.

Nederlands Nieuwe is een wedstrijd voor professionele brouwers. De jury beoordeelde de bieren zowel op kwaliteit als op originaliteit en creativiteit. Aan deze eerste wedstrijd deden brouwerijen mee uit heel Nederland, waaronder Trappistenbrouwerij De Kievit, Hertog Jan en de Bronckhorster Brewing Company. De winnende Weibok zal onder andere worden opgenomen in het assortiment van MITRA.

Weibok breekt los! Mooi artikel in het blad Geitenhouderij - april 2018

Klaverke Bier in het nieuws

Minder afval. Meer bier. Mooi artikel.

Maak een Gratis Website met JouwWeb